Punten WWS opmeten

Of u zelf de huurprijs voor uw woning mag bepalen, hangt af van het aantal punten dat uw woning behaalt volgens het Woningwaarderingsstelsel (WWS), ook wel het puntensysteem genoemd.

Het puntensysteem geeft de kwaliteit van een huurwoning in punten weer, waarbij verschillende onderdelen zoals de oppervlakte, verwarming, WOZ-waarde en Energie Index punten opleveren. Op basis van het totaal aantal punten hoort er een maximale huurprijs bij de woning, die elk jaar opnieuw door de overheid wordt vastgesteld.

Met de ingang van de nieuwe wet Goed Verhuurderschap bent u verplicht om een puntentelling van uw woning te overleggen aan uw huurder. Het is dus aan te bevelen een realistische puntentelling op te (laten) maken, want u kunt daarmee voor u zelf vaststellen of de huur die u vraagt reëel is, maar u kunt dit nu ook aan uw huurder aantonen.

De gemeente is de handhaver van deze wet en zij kunnen u verzoeken om aan te tonen dat uw huur reëel is.Of uw huurder kan een een zaak bij de Huurcommissie starten om de aanvangshuur te laten toetsen. Elke aanvangshuur mag getoetst worden bij de Huurcommissie (dus ook geliberaliseerde huurovereenkomsten) – link naar pagina van de Huurcommissie.

Voor meer informatie over de voorwaarden voor de puntentelling kunt u terecht op de officiële website van de overheid (link).

Voor complexen en of puntentellingen vanaf een plattegrond, neem contact op voor een offerte.

Punten opmeten € 165,-

Dit tarief geldt voor de een straal van 25 km vanaf Weesp. Voor een adres > 25 km komen er €40,- voorrijkosten bij en km vergoeding.

Hoe besteld u deze dienst?
Stuur een mail naar marianrudolphus@gmail.com.
Vermeld in de mail uw telefoonnummer, dan bel ik u voor een afspraak.

Ik ben vrijgesteld van BTW, dus er wordt geen BTW in rekening gebracht.